27vakantiedagen.nl

Fuerteventura is een van de Spaanse Canarische eilanden die naast Marokko liggen. Fuerteventura staat bekend om zijn Aloë vera planten en zijn vulkanisch gebied. Het eiland is een van de grootste eilanden. Na Tenerife is Fuerteventura het grootste Canarische eiland. Als je er even tussenuit wilt en niet naar een standaard eiland wilt is Fuerteventura een goede optie. Er is veel te zien en te doen op het eiland.

Op vakantie 

Als je toe bent aan een vakantie is Fuerteventura een leuk eiland om te bezoeken. Vooral als je van watersporten houdt is het een leuk eiland. Zo kun je op veel plekken surfen, zeilen of suppen. Omdat er soms veel wind staat zijn de golven perfect voor dit soort activiteiten. Als je liever een wat rustigere vakantie hebt kun je op het strand genieten van de zon. De temperatuur is goed. Niet te warm en ook niet te koud. Door de wind kan het s avonds wel behoorlijk afkoelen. Als er dan geen zon meer is kan het best fris worden. Houdt dit in de gaten met inpakken.

27vakantiedagen.nl

Aloë vera

Zoals eerder benoemd staat Fuerteventura vooral bekend om zijn vele cactussen en productie van Aloë vera. Er zijn op het hele eiland veel verschillende soorten cactussen te vinden. Naast het toerisme is de Aloë vera Fuerteventuras grootste inkomstenbron. Vandaar dat er zoveel van wordt geproduceerd op het eiland.

Geiten

Ik hoor je denken geiten? Ja geiten. Fuerteventura heeft meer geiten op het eiland dan wonende mensen. Naast de Aloë vera wordt er wat geld verdiend aan de export van geitenmelk. Door de droogte op het eiland is het lastig om er landbouw te hebben. Zij hebben dus alleen cactussen en geiten. Beide kunnen zij goed tegen warmte en droogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *